Medarbejderne er vores vigtigste ressource

Aalborg Gummivarefabrik er en af de nyere medlemmer i Aalborg Alliancen, og vi har telefonisk mødt økonomichef Mikael E. Thomsen til en snak om deres tilgang til rekruttering af nye medarbejdere.

Aalborg Gummivarefabrik ligger i Nørresundby og blev etableret som familie-ejet virksomhed for over 90 år siden. Igennem tiden kom flere ejere til, og i dag ejes virksomheden af Winther Holding. Virksomheden er en af Danmarks førende leverandører af gummiløsninger til mange forskellige brancher. De udvikler, producerer og forhandler produkterne efter kundens behov. 

Blandet medarbejderskare

Aalborg Gummivarefabrik beskæftiger 35 ansatte med meget forskellige baggrunde lige fra ufaglærte timelønnede til funktionæransatte akademikere.

Forskelligheden i medarbejdernes kompetencer er et meget bevidst valg fra ledelsens side, som ønsker at få så meget viden ind i virksomheden som muligt. En af strategierne for at opnå dette er igennem ansættelse af lærlinge. Aalborg Gummivarefabrik ligger 5-10 gange over deres minimumskrav for antallet af lærlinge (baseret på Praktikplads–AUB - Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag).

”Vi er stolte af, at vi er ligger i front på antallet af lærlinge, det er med til at sikre os dygtige medarbejdere 5-10 år frem”, fortæller økonomichef Mikael E. Thomsen. 

Mange højtuddannede

Det er ikke kun lærlinge, som Aalborg Gummivarefabrik har fokus på, når de skal ansætte. Ud af de 35 ansatte er ca. 25 % højtuddannede og den sidste, som de ansatte, var nyuddannet.

”Nyuddannede er frisk fra fad og kommer med den nyeste teoretiske viden, som vi kan lære noget af. De er ikke påvirket af mange års rutiner, og de er meget motiverede”, fortæller Michael. E. Thomsen. 

Adspurgt til, hvad, det er, højtuddannede kan give af værdi for en virksomhed, fortæller Mikael, at de kommer med en anderledes måde at tænke og handle på samt medbringer den nyeste viden. Det kan bruges til vidensdeling med kollegaer, som på den måde også udvikler sig. En anden fordel er, at unge - både lærlinge og højtuddannede - ofte er særdeles nysgerrige og stiller mange spørgsmål til arbejdsgange og metoder, hvilket kan optimere den måde, der ageres på i dagligdagen. 

Tag chancen og brug mulighederne

I Nordjylland er der høj dimittendledighed, og dette emne kommer vi også ind på i vores samtale. Mikael har ikke oplevet det, da Aalborg Gummivarefabrik meget gerne ansætter nyuddannede, og som tidligere beskrevet har en høj andel højtuddannede ansat. Han har et bud på, hvad der måske kan være årsagen til, at små og mellemstore virksomheder kan være tilbageholdende, når det kommer til at ansætte højtuddannede – nemlig de store lønomkostninger, som der ofte følger med.

Hans råd til andre virksomheder er, at man kan bruge nogle af de støttemuligheder, såsom virksomhedspraktik og løntilskud. Dette har Aalborg Gummivarefabrik selv gjort ved en af deres ansatte og kunne i den periode få et godt indblik i personens kompetencer, og han kunne få lært programmer og systemer samtidig med, at Aalborg Gummivarefabrik fik støtte til lønomkostningerne. Den pågældende person er i dag ordinært ansat i Aalborg Gummivarefabrik.

Et andet råd til andre virksomheder, som sidder i overvejelserne om at skulle ansætte en højtuddannet, er at tage chancen - også med de skæve profiler, da de ofte kan bidrage med viden, som man slet ikke selv havde tænkt på kunne være relevant for virksomheden, men som giver stor værdi. Og ofte kan de skæve profiler løse mange forskellige typer opgaver.

Aalborg Gummivarefabrik tager et stort socialt ansvar, når det kommer til ansættelse af nye medarbejdere, men det handler også om, hvordan de bedst muligt kan ruste sig selv.

”Medarbejderne er vores vigtigste ressource, og spredningen af unge og ældre medarbejderne med forskellige typer baggrund giver en god dynamik i virksomheden og sørger for, at vi hele tiden udvikler os til fremtiden”. 

Økonomichef Michael E. Thomsen

Interesseret i at høre mere?

Hvis du ønsker at høre mere om de forskellige muligheder, der er i forbindelse med ansættelse af højtuddannede eller lærlinge samt hvilke andre samarbejdsmuligheder der kan være, så er du meget velkommen til at kontakte Virksomhedsservice i Jobcenter Aalborg på tlf. 9931 9090.