ACTAS: TÆNK UD AF BOKSEN NÅR DU ANSÆTTER DIN NÆSTE MEDARBEJDER

Sikringsvirksomheden ACTAS A/S har en klar anbefaling til andre virksomheder - det betaler sig at tænke ud af boksen for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. For 5 år siden startede Cand.merc. i økonomistyring Allan Damsgaard hos ACTAS som virksomhedens økonomi- og administrationschef. Det blev hurtigt tydeligt, hvordan hans kompetencer og strategiske tankegang kunne forbedre både bundlinje og arbejdsgange. 

 

Administrerende direktør i ACTAS, Jørgen Kronborg, sad alene med ansvaret for de opgaver, som Allan sidder med i dag, og lægger ikke skjul på, at Allan ser på tal, sammenhænge og arbejdsgange på en helt anden måde. Og det bidrager til den opadgående vækstkurve. 

 

Beslutning om at ansætte en højtuddannet medarbejder var strategisk
”Det var en strategisk beslutning at ansætte Allan, og det var en klar fordel, at vi kunne få en del af lønomkostningerne dækket i begyndelsen, mens han arbejdede sig ind i opgaverne. Men det var ikke en forudsætning for at ansætte ham”, understreger Jørgen Kronborg og fortsætter: ”Man skal gøre sig klart, at det tager et år til halvandet før investeringen i nye kompetencer for alvor viser sig. Men vi har tænkt ud af boksen og parkeret ”plejer” i hjørnet – og det lønner sig”.

 

Endnu en højtuddannet ansættes
Der hersker ingen tvivl om, at ACTAS har mærket afkastet af deres investering, for i august 2017 ansætter de endnu en nyuddannet akademiker – denne gang en civilingeniør i IT med speciale i Computer Vision. Nok er han nyuddannet, men han er ikke ny i virksomheden. Medarbejderen var nemlig i praktik hos ACTAS på sit 9. semester, og ACTAS havde et specialesamarbejde med ham på hans 10. semester. Derfor ved de på forhånd, hvad han kan – og de ved, at han passer ind i medarbejderstaben.

 

Ja tak til Aalborg Alliancen
ACTAS var en af de allerførste virksomheder, som sagde ja tak til at være medlem af Aalborg Alliancen – og det er der en særlig grund til. Virksomheden lever af at besøge kunder i hele Danmark - ikke mindst i Nordjylland – hvorfor det er vigtigt med den 3. Limfjordsforbindelse: ”Mange af vores medarbejdere bruger en stor del af arbejdsdagen på landevejen, og det kan til tider tage rigtig lang til at krydse Limfjorden”, siger Jørgen Kronborg og fortsætter: ”Derudover er det afgørende, at virksomhederne får mere fokus på de studerende, så de kommer i studiejob og får en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er jeg sikker på, at Aalborg Alliancen kan være med til at løfte, for det kræver sparring og mere information om mulighederne”.

 

Om ACTAS A/S
ACTAS A/S er en sikringsvirksomhed, der leverer sikring af værdier til både virksomheder og offentlige institutioner. Virksomheden har eget udviklings og projekteringscenter, og de er landsdækkende med salgs og serviceafdelinger i Aalborg, Aarhus, Fredericia, Hårlev, Skive og København. Virksomheden vækster og har i dag godt 100 medarbejdere ansat - herunder 16 elektrikerlærlinge. ACTAS er desuden medlem af Aalborg Alliancen.