MØD ALLIANCEKOORDINATOR SIMON BUUR

”Jeg skal lige ringe til en virksomhed, så kommer jeg”, hilser han venligt og haster ind på sit kontor. Det er midt på formiddagen, og Simon er netop vendt retur fra et virksomhedsbesøg hos en ny Alliance-virksomhed, hvor blandt andre Borgmester Thomas Kastrup-Larsen har deltaget. Der ligger et par vigtige beskeder på telefonsvareren, som skal handles på, inden vi kan sætte hinanden stævne.

”Kan vi gøre det kort? Virksomheden vil gerne mødes med mig vedrørende en ny jobåbning, så jeg har en bagkant kl. 11.30”, siger han med et stort smil på læben, fordi han allerede én gang har flyttet vores interviewaftale.

Det kræver sit at følge med i Simons tempo. Hans kalender er fyldt til bristepunktet med aftaler, telefonen er rødglødende, og han er altid på farten. Men heldigvis elsker han sit job og stortrives i rollen som Alliance-koordinator.

Aalborg Alliancen giver så meget mening

Da Simon tilbage i 1995 blev uddannet ejendomsmægler, lå det ikke i kortene, at han en dag ville blive en vigtig brik i forhold til at forsyne Aalborg Kommunes virksomheder med kvalificeret arbejdskraft. Men efter mere end 20 år med salg af fast ejendom, skulle der ske noget nyt. Beskæftigelsesområdet tiltalte ham, og uden at blinke med øjnene søgte han jobbet som virksomhedskonsulent i Jobcenter Aalborg.

Samtidig gav han sig i kast med en HD i Organisation og Ledelse. Simon er nemlig optaget af at forstå og hjælpe virksomheder med at indfri deres potentiale. Han brænder for at bringe virksomheder og ledige kandidater tættere sammen – og det må man sige sker med Aalborg Alliancen. Det hele går op i en højere enhed for ham, når virksomheder med mangel på arbejdskraft ansætter en ledig kandidat med de efterspurgte kompetencer. Det er ren win-win for både virksomhed, den ledige og samfundet.

Spar tid og penge på skræddersyet rekruttering

Snakketøjet fejler ingenting hos Simon. Tværtimod. Han elsker at møde nye mennesker og høre deres historie og fremtidsdrømme. Han er hurtig til at spotte muligheder og kommer gerne med forslag til, hvilke slags kandidater, der matcher virksomhedens behov. Og her påpeger han selv den største force ved samarbejdet med Jobcenter Aalborg.

”Vi har en bred vifte af ledige kandidater. Der er i bogstaveligste forstand noget for enhver smag og ethvert behov. Vi har dem på 37 timer, der kan begynde her og nu. Så er der dem, der skal have lidt færre timer og helt ned til få timer om ugen. Vi har de faglærte, de ufaglærte, de højtuddannede, nydanskerne, voksenlærlingene osv. Mulighederne er mange og vi er enormt fleksible i forhold til at levere kvalificeret arbejdskraft”, siger han og fortsætter:

”Og så er der jo den store fordel, at det er gratis at samarbejde med Jobcenter Aalborg - og samtidig sparer vi virksomheden for en masse ressourcer på rekrutteringsprocessen”, slutter Simon den lille snak og løber ud af døren til et endnu et møde med en Alliance-virksomhed.

Fakta

Født: 4. marts 1975

Opvækst: Barndommen udspillede sig på landet i Aabybro. Familien flyttede til Aalborg i 10. klasse

Karriere: Uddannet statsautoriseret ejendomsmægler og har arbejdet i branchen i 20 år. Har også arbejdet 5 år som seniorrådgiver i den finansielle sektor. I 2018 tog han et brancheskift, da han blev ansat som virksomhedskonsulent i Jobcenter Aalborg. Ved siden af jobbet er han pt. i gang med en HD i Organisation og Ledelse.

Privat: Bor i Kærby med Annette og parrets 5 sammenbragte børn i alderen 6 til 11 år, som de har hver anden uge.

Fritid: Elsker veteran motorcykler og dyrker friluftliv med familien så ofte, de kan presse det ind i kalenderen.

Kontakt: sibu-jobcenter@aalborg.dk eller tlf. 2520 5217