Tinc.Shop tager erfaringer fra fleksjobordning med sig ind i Aalborg Alliancen

Et af alliancens nyeste medlemmer kommer oprindeligt fra Aarhus, hvor de næsten udelukkende har rekrutteret gennem jobcenteret. Nordjylland er dog ukendt terræn, og derfor spiller Aalborg Alliancen en vigtig rolle i at få fodfæste.

En ny detailforretning er poppet op i hjertet af Aalborg midtby. Tinc.Shop har både fysiske forretninger og en webshop, hvilket giver gode muligheder for at investere i fleksibel arbejdskraft.

I butikken på Møllegade 6A har de eksempelvis Flemming i afklaring til fleksjob.

”Når man har en virksomhed som vores, giver det enormt god mening at have fleksjobbere. Vi har mange småopgaver som butik, hvor han f.eks. fylder poser op med sæbenødder og sætter etiketter på nogle ting,” siger Michael Constantin Timm, der ejer virksomheden sammen med sin hustru, Jane.

I alt har Tinc.Shop 15 ansatte foruden medarbejdere i afklarende forløb. I Aarhus er flere fleksjobbere ansat. Fx en der plukker og pakker varer til webshoppen samt en fleksjobber, der står for sociale medier.

Fejlansættelser er dyre

Michael indleder typisk et ansættelsesforhold med en praktik, så fleksjobberen og Tinc.Shop kan ’finde hinanden’. Men hvorfor ikke bare ansætte direkte – uden en ulønnet praktik inden?

”Vi er i en fase, hvor vi har været i gang med at starte en virksomhed fra bunden, så der er stort fokus på likviditet og fejltrin.”

”Det at lave en fejlansættelse er enormt dyrt for os. Vi bruger tid og ressourcer – specielt når vi har fleksjobbere i afklaring. Så for at finde ud af, hvad vedkommende kan, og hvordan vi får det til at fungere optimalt, er praktikperioden afgørende,” siger han.

Michael har et indgående kendskab til fleksjobordningen og samarbejdet med jobcentrene. Fra begyndelsen i Aarhus har han haft et godt samarbejdet med Jobcenteret i Aarhus. 

”Jeg var allerede klar over, inden vi åbnede butikken, at vi ikke behøver at gøre rekruttering til et problem. Noget af det første, jeg gjorde, var at tage fat i Jobcenter Aalborg. Det er jeg vant til i Aarhus. Der er så meget service dernede. Man bliver som virksomhed virkelig godt hjulpet igennem, og det er meget velorganiseret.”

Foto: Tinc.Shop-ejer Michael Constantin Timm

Aalborg Alliancen er vigtig for at få fodfæste i Nordjylland  

Tinc.Shop blev i 2018 grundlagt i Aarhus og sælger hverdagsprodukter med fokus på bæredygtighed. En virksomhed, som blev startet ud af frustration.

”Vi syntes, der manglede nogle steder og butikker, hvor man tog det seriøst at gå ind i det her med (bæredygtig, red.) emballage og ingredienser.”

For Michael Constantin Timm var det naturligt at melde sig ind i Aalborg Alliancen, fordi han ønsker at komme tættere på det aalborgensiske erhvervsliv.

”Vi er ikke funderet i Aalborg på samme måde som i Aarhus. Så muligheden for at opbygge netværk heroppe med andre virksomhedsejere giver god mening.”

Særligt vidensdeling gennem netværksmøder eller Aalborg Alliancens nyhedsbrev tiltaler ham.

”Det handler om at få en fornemmelse af den by, man er i, men på en anden måde end nyhedsmedierne. Noget, der går dybere og fortæller om, hvad der foregår rundt omkring i virksomhederne. Om der er nogle spændende tiltag, som vi også kan implementere,” siger han og fremhæver virksomheden FleXskrald, der ansætter fleksjobbere til at afhente affald.

 ”Det er lige præcis det, vidensdeling kan. Sindssygt fed ordning! Det burde alle byer have,” slutter han.

Tinc.Shop i Aalborg

Foto: Med Jobcenter Aalborg på besøg hos Tinc.Shop. Her er der fra venstre virksomhedskonsulent Pernille Reinholt, Tinc.Shop-ejer Michael Constantin Timm og virksomhedskonsulent Carsten Menne.