Hustømrerne vinder AALBORGPRISEN

Marts 2019

Partnerne bag Aalborg Alliancen uddeler den prestigefyldte AAALBORPRIS til den virksomhed eller person, der har gjort en ganske særlig indsats for at indfri alliancens mål. Årets vinder er Aalborg-afdelingen af Hustømrerne.

Vinderen af Aalborgprisen 2019 er netop blevet offentliggjort på Aalborg Kommunes årlige Morgenbriefing i Nordkraft, som her til morgen samlede over 1.000 erhvervsfolk til morgenmad, netværk og temperaturmåling på, hvordan det går med erhvervsudviklingen i kommunen. Årets tema var ”Aalborg bygger bro” og indeholdt blandt andet oplæg fra den kinesiske industrikoncern Aowei, stormagasinerne Salling og Magasin samt tre driftige iværksættere, der alle kom med deres indspark til fremtidens Aalborg.

Partnerne bag Aalborg Alliancen har taget initiativ til Aalborgprisen for at hylde den virksomhed eller den person, som er medlem af alliancen, og som har gjort noget helt særligt for at bidrage til alliancens ambitiøse mål.

- Vi er glade for den store opbakning, som vi oplever med alliancen. Vi har allerede over 50 medlemmer, og hver eneste uge er der nye virksomheder, som melder sig ind i alliancen. Der er ingen tvivl om, at vi i partnerskab for alvor kan gøre en forskel for fremtidens Aalborg, både når det kommer til at nedbringe ledigheden og få gennemført den 3. Limfjordsforbindelse, fortæller Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune. 

Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg og en af partnerne bag alliancen fortæller om valget af Hustømrerne:

- Hustømrerne med Morten Sort Mouritsen i spidsen er den oplagte prisvinder i år, fordi de på alle mulige måder lever op til intentionerne i Aalborg Alliancen, og tager ansvar ud over sin egen virksomhed og sin egen vækst. Udover almindelig rekruttering har Hustømrerne også øje for at rekruttere mange lærlinge og skaber praktikpladser for mennesker, der har det svært - svært ved dansk eller svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet eller gerne bare vil prøve faget af.

Hustømrerne er stolte over at modtage årets AALBORGPRIS, Morten Sort Mouritsen fortæller:

- Vi er enormt glade for at modtage prisen og at være medlem af Aalborg Alliancen. Det er en stor anerkendelse af vores indsats og til alle vores medarbejdere, som jo gør det muligt at tænke alternativt i forbindelse med ansættelser. Fordi de gerne vil være med til at gøre en forskel for andre mennesker, kan vi kombinere det med at drive en sund forretning. Vi har rigtig mange ordinære lærlinge og jeg er glad for at medarbejderne gør det muligt også at ansætte lærlinge som f.eks. ikke taler perfekt dansk fra dag et, så længe personen har den rigtige attitude og gerne vil lære faget, så kan vi tage den derfra.

Fakta om AALBORGPRISEN

Aalborg Alliancen uddeler den prestigefyldte AALBORGPRIS. Prisen går til den virksomhed eller den person, som har gjort noget ganske særligt som medlem af Aalborg Alliancen. Det er således en anerkendelse af virksomhedens eller persons uundværlige indsats i forhold til alliancens to hovedformål, nemlig dels at medfinansiere den 3. Limfjordsforbindelse og dels at nedbringe ledigheden i Aalborg Kommune.