Hotel Phønix

I foråret 2021 dumper en e-mail ind i hoteldirektørens indbakke - Jobcenter Aalborg tilbyder at rekruttere medarbejdere til en branche i knæ. Det kastede to ansættelser af sig. Vi har mødt direktøren til en snak om både at spare rigtig meget tid og samtidig finde dygtige medarbejdere, der hurtigt kan tiltræde jobbet.

Bentax

Kaffevirksomheden Bentax har gjort det til en intern politik at ansætte medarbejdere med særlige behov - heriblandt i fleksjob. Formår samfundet ikke at tage ansvar for denne gruppe, taber alle, mener virksomhedens HR-ansvarlige Mette Kaarsberg.

Euro Poultry

Netop som fødevarevirksomheden havde meldt sig ind i Aalborg Alliancen, smed de en jobordre på bordet: Find en erfaren speditør, der passer ind i vores medarbejderstab. Se her, hvordan det gik.

Apropos Bureau

Apropos Bureau er i dag seks faste medarbejdere på kontoret, indtil september sidste år var de kun tre. Marketingbureauet har rekrutteret flere nyuddannede akademikere og taget en elev ind. Processen er dog for kaotisk, og Aalborg Alliancen skal derfor rekruttere de næste.

Cleantech Aqua

Cleantech Aqua er Aalborg Alliancens medlem nr. 500. Vi har mødt direktør Mogens Rasmussen til en snak om at være grøn virksomhed, FN's Verdensmål og hans forventninger til Aalborg Alliancen.

Aalborg Gummivarefabrik

Aalborg Gummivarefabrik har en lang tradition for at ansætte såvel lærlinge som nyuddannede akademikere. Se hvorfor de vægter alsidige baggrunde så højt, når de ansætter nye medarbejdere.

HMK Bilcon

Tankvognsproducenten bruger i høj grad studerende til projektsamarbejde. Samarbejdet giver nye idéer og gevinster begge veje. Se, hvordan de arbejder med studerende.

eco2LIGHT

LED-grossisten eco2LIGHT har de seneste år arbejdet gennemgående med bæredygtighed og især to af FNs verdensmål. Find inspiration til, hvordan din virksomhed kan tage hul på verdensmålene.

S.P. Jensen

Hos kloak- og miljøservice firmaet S.P. Jensen har de grebet muligheden for jobrotation. En af deres dygtige murere kunne ikke længere varetage sit job men kunne godt bruges i en anden funktion i virksomheden, hvis han blev klædt på til opgaverne gennem uddannelse. Det blev til ikke mindre end en triple-win situation for direktøren, medarbejderen og vikaren.

Econta Consulting Group

Vi har mødt den administrerende direktør til en snak om Aalborg, rekruttering og hvorfor netop de nyuddannede kandidater er noget gangske særligt.

Mariendal Electrics

Et af landets største installationsfirmaer, Mariendal Electrics har på landsplan 42 lærlinge. Fra basen i Aalborg giver HR-chefen gode råd til, hvordan man med fordel kan arbejde med lærlinge.

Aalborg Alliancens telefonstemme

Hvis du ringer til Aalborg Alliancen, har du helt sikkert snakket med ham. Men hvem er ham den flinke mand med den venlige telefonstemme? Vi har mødt Rune Jensen, manden bag ”Ring til Rune” til en snak om, hvordan han hjælper virksomhederne i Aalborg Alliancen.

Aalborg Alliancen går foran for at få lærlingene tilbage på arbejdspladserne

Det private erhvervsliv opfordres til at bruge de næsten 5,4 mia. kr, der er afsat på landsplan, til fortsat at uddanne lærlinge og elever. Aalborg Kommune forventer at øge elevoptaget med 70 elever i 2020 set i forhold til 2019.

ProCon Wind Energy

Vi har mødt Allan Lykke Eskildsen, HR-Manager i ProCon Wind Energy til en snak om Aalborg Alliancens betydning for virksomheden, og hvordan han gennem Jobcenter Aalborg fandt den helt rigtige kandidat, der både kunne jonglere polsk og administration.

Nilfisk FOOD

Vi har mødt Michael Mortensen, som er leder af Operations and Supply Chain i Nilfisk FOOD Aalborg til en snak om at gå fra lønkompensation til arbejdsfordelingen i kølvandet på, at COVID-19 har vendt verden på hovedet.

Med en fleksjobber kan vi fokusere på opgaven

Samarbejdet med Jobcenter Aalborg har gjort en stor forskel for Tal-huset, når det kommer til at få løst praktiske opgaver.

Aalborg Alliancen er som en netværksgruppe

Vagtselskabet R4Y har en ganske særlig grund til at være medlem af Aalborg Alliancen.

Den første akademiker hos AVAS

Aalborg Vognmandsforretning også kaldet AVAS har netop ansat en nyuddannet cand. merc. i organisation og strategi. Virksomheden hentede hjælp hos Aalborg Alliancen, da de selv havde svært ved at sætte ord på, hvad de var på jagt efter.

Svanehøj: Ham havde vi ikke fundet uden Aalborg Alliancen

Se TV2 Nord fortælle historien om, hvordan ingeniør Jacob Saxtoft fik en fod inden for ved virksomheden Svanehøj i Svenstrup. Virksomheden stod med en helt specielt opgave, hvor Jacob kunne byde ind med noget nyt.

ACTAS - rift om hænderne

Der bliver rift om danske faglærte håndværkere i fremtiden - og elektrikere, som er grundpillen i ACTAS A/S - er ingen undtagelse. Det har fået ledelsen til at gribe muligheden og tænke ud af boksen - blandt andet med ansættelsen af akademiske profiler.

Great Dane Airlines

Nordjyllands nye flyselskab er for alvor kommet på vingerne og forventer at nå 100 medarbejdere inden for et år. De rekrutterer blandt andre piloter gennem Alliancen. Se hvordan det foregår.

FRA LEDIGHED TIL DRØMMEJOB

Når 47 nyuddannede pulversvejsere nu har skiftet ledighedskøen ud med kedeldragten hos Bladt Industries A/S, er det et helt konkret resultat af samarbejdet i Aalborg Alliancen. Alle kommer direkte fra arbejdsløshed, og ingen af dem havde på forhånd alle de nødvendige kvalifikationer.

Mød Alliance-koordinatoren

Vi har mødt Simon Buur til en snak om, hvorfor jobbet som Alliance-koordinator giver så meget mening for ham, og hvordan han kan hjælpe medlemsvirksomhederne med kvalificeret arbejdskraft.

Dansk Byggeri: Derfor står vi bag Alliancen

Dansk Byggeri er en af partnere bag Aalborg Alliancen. Se hvorfor brancheorganisationen, der tæller 600 nordjyske medlemmer har valgt at stå bag Alliancen.

Selvfølgelig skal vi være med

Nytech er underleverandør til metalindustrien. Se hvorfor de har valgt at bakke op om Aalborg Alliancen, og hvad der særligt ligger tæt på direktørens hjerte.

LAD OS BYGGE BRO TIL FREMTIDENS ERHVERVSLIV I NORDJYLLAND

Med hovedkontor i Aalborg er Beierholm en af Danmarks førende revisions- og rådgivnings-virksomheder. Se hvorfor Beierholm er med i Aalborg Alliancen.

Bladt Industries lægger rekrutteringen af 50 pulversvejsere i hænderne på Alliancen

En række nye større ordrer betyder, at Bladt Industries A/S frem mod sommerferien forventer at mangle omkring 200 nye medarbejdere. Her vil rekrutteringen og opkvalificeringen af de nye pulversvejsere blive løst inden for rammerne af Aalborg Alliancen fortæller COO Peter Rindebæk.

Aalborg Håndværkerforening: Derfor står vi bag Alliancen

En af partnerne bag Aalborg Alliancen er Aalborg Håndværkerforening. Vi har mødt formanden Svend Aage Suhr til en snak om, hvorfor de har valgt at være en del af partnerskabet bag Alliancen.

Siemens Gamesa

Siemens Gamesa havde et akut behov for en erfaren teknisk projektleder med stor gennemslagskraft. På mindre end en måned fandt de det perfekte match. Se her, hvordan det kunne lade sig gøre, og hvorfor det nogle gange godt kan betale sig at betale ekstra for erfaring.