Textilia Aalborg

Hos Textilia Aalborg er kreativitet nøglen til succes - i hvert fald når det kommer til at rekruttere medarbejdere. Hvor virksomheden tidligere havde mange vikarer tilknyttet, har de nu i stedet mange forskellige profiler ansatte.  

Vi har mødt afdelingschef Jeppe Lundø til en snak om kompetencer, socialt ansvar og det særlige i Aalborg Alliancen.

Ergonomic Solutions

Hos Ergonomic Solutions har de med stor succes ansat flere medarbejdere med autisme. Med et skarpt fokus er de nemlig med til at sikre en kontinuerlig høj kvalitet i virksomhedens produkter.

Vi har mødt HR-specialist Dorthe Kraglund til en snak om at få det bedste ud af en mangfoldig medarbejderstab, og hvordan det skaber ekstra sammenhold på arbejdspladsen at være forskellige.

Advanced Industries Packaging

Hos Advanced Industries Packaging er de store fortalere for at ansætte voksenlærlinge - altså lærlinge, som har både år og erfaringer i bagagen, når de ansættes gennem denne ordning.

Vi har mødt deres Team Manager til en bramfri snak om fremtidens mangel på arbejdskraft, og hvordan de tackler denne udfordring.

Huset Venture

Hos Huset Venture, som er en socialøkonomisk virksomhed, udgør de 66 medarbejdere i fleksjob arbejdsstyrken, som løser såvel store som små arbejdsopgaver for nordjyske virksomheder. 

Vi har mødt direktøren og HR-medarbejderen til en snak om at være eksperter på fleksibilitet. For her er det opgaven og kompetencen, der er afgørende – ikke om det er en medarbejder på fuldtid eller flere på deltid, der løser opgaven.

Elgiganten

Hos Elgiganten i Aalborg SV er driftsleder Kevin Callesen Stolberg ikke et sekund i tvivl om de mange fordele, der er ved at have virksomhedspraktikanter i butikken. Blandt andet fordi praktikker giver mangfoldighed og kan føre til faste ansættelser. Praktikken kan foregå i alt fra varemodtagelse til kundebetjening og kommer i stand gennem et tæt samarbejde med Jobcenter Aalborg.

Mad Med Mest

Kan et blindt menneske hakke grøntsager? Ja - og med stor succes hos Mad Med Mest. Vi har mødt

Pier 5 Hotel

Hos Pier 5 Hotel i Aalborg nyder de i høj grad godt af den arbejdsglæde og kapacitet, som deres fleksjobber favner i en travl hverdag. Vi har mødt dem til en snak om muligheder, bekymringer, ja-hatte og sideeffekterne af en god introduktion på en ny arbejdsplads.

Bladt Industries

Bladt Industries er ved at etablere en ny stor afdeling til offshore substations. Det kræver mange nye ansættelser - blandt andet montører. For hurtigt og kompetent at kunne finde nye medarbejdere er Jobcenter Aalborg blevet en vigtig samarbejdspartner.

Stadsing

Hos facility services-virksomheden udfylder to elever nu én fast stilling, hvor kompetencer og personligheder smitter af og skaber en kortere læringskurve - til gavn for både eleverne og deres kolleger.

Bravida

Med stor efterspørgsel på elektrikere har Bravida været nødt til at tænke ud af boksen. Løsningen har været et tæt samarbejde med blandt andre TECHCOLLEGE om at uddanne til specifikke kompetencer, nemlig kabelmontører, som kan fungere som elektrikerens højre hånd.

Ahlsell

Ahlsell (tidl. Sanistål) ansætter gerne nyuddannede kandidater. De bringer nemlig en helt særlig værdi til virksomheder og er derfor en god investering. Vi har mødt lederen og kandidaten til en snak om at gå fra teori til praksis, vigtigheden af erhvervserfaring, og hvordan man nemmest kommer godt fra start i en stor virksomhed.

Apacta

Fleksjobbere gør en markant forskel hos software-virksomheden og er blevet et strategisk rekrutteringsvalg. De gode resultater tilskrives motiverede og værdsatte medarbejdere, der er afstemt med, hvilken stilling de sidder i, fortæller salgschefen. Derudover er åben dialog om forventninger og skånehensyn et vigtigt element.

Billigblomst

Butikschefen i Billigblomst ansætter gerne medarbejdere, som ikke taler perfekt dansk. Det vigtigste for ham er medarbejdernes motivation og stabilitet. Sproget skal nok komme, er hans udgangspunkt.

Skaarup Malerfirma

Mød Martin - malermesteren, som uddanner sine egne malere, både fordi han er nødt til det, og fordi det giver god mening og god økonomi. At være en rummelig arbejdsplads kan nemlig gøre en stor forskel. Blandt de dygtige malere er der også både voksenlærlinge og indvandrere.

Bentax

Kaffevirksomheden Bentax har gjort det til en intern politik at ansætte medarbejdere med særlige behov - heriblandt i fleksjob. Formår samfundet ikke at tage ansvar for denne gruppe, taber alle, mener virksomhedens HR-ansvarlige Mette Kaarsberg.

S.P. Jensen

Mød direktøren som med egne ord har fået øjne op for en motorvej af muligheder gennem Aalborg Alliancen. Tæt kontakt til en fast jobcenterkonsulent og ny viden om støtteordninger gør en forskel hos totalentreprenøren.

Apropos Bureau

Apropos Bureau er i dag seks faste medarbejdere på kontoret, indtil september sidste år var de kun tre. Marketingbureauet har rekrutteret flere nyuddannede akademikere og taget en elev ind. Processen er dog for kaotisk, og Aalborg Alliancen skal derfor rekruttere de næste.

HMK Bilcon

Tankvognsproducenten bruger i høj grad studerende til projektsamarbejde. Samarbejdet giver nye idéer og gevinster begge veje. Se, hvordan de arbejder med studerende.

Econta Consulting Group

Vi har mødt den administrerende direktør til en snak om Aalborg, rekruttering og hvorfor netop de nyuddannede kandidater er noget gangske særligt.

Mariendal Electrics

Et af landets største installationsfirmaer, Mariendal Electrics har på landsplan 42 lærlinge. Fra basen i Aalborg giver HR-chefen gode råd til, hvordan man med fordel kan arbejde med lærlinge.

Aalborg Alliancens telefonstemme

Hvis du ringer til Aalborg Alliancen, har du helt sikkert snakket med ham. Men hvem er ham den flinke mand med den venlige telefonstemme? Vi har mødt Rune Jensen, manden bag ”Ring til Rune” til en snak om, hvordan han hjælper virksomhederne i Aalborg Alliancen.

Nilfisk FOOD

Vi har mødt Michael Mortensen, som er leder af Operations and Supply Chain i Nilfisk FOOD Aalborg til en snak om at gå fra lønkompensation til arbejdsfordelingen i kølvandet på, at COVID-19 har vendt verden på hovedet.

Med en fleksjobber kan vi fokusere på opgaven

Samarbejdet med Jobcenter Aalborg har gjort en stor forskel for Tal-huset, når det kommer til at få løst praktiske opgaver.

Aalborg Alliancen er som en netværksgruppe

Vagtselskabet R4Y har en ganske særlig grund til at være medlem af Aalborg Alliancen.

Den første akademiker hos AVAS

Aalborg Vognmandsforretning også kaldet AVAS har netop ansat en nyuddannet cand. merc. i organisation og strategi. Virksomheden hentede hjælp hos Aalborg Alliancen, da de selv havde svært ved at sætte ord på, hvad de var på jagt efter.

Siemens Gamesa

Siemens Gamesa havde et akut behov for en erfaren teknisk projektleder med stor gennemslagskraft. På mindre end en måned fandt de det perfekte match. Se her, hvordan det kunne lade sig gøre, og hvorfor det nogle gange godt kan betale sig at betale ekstra for erfaring.

Selvfølgelig skal vi være med

Nytech er underleverandør til metalindustrien. Se hvorfor de har valgt at bakke op om Aalborg Alliancen, og hvad der særligt ligger tæt på direktørens hjerte.

Alfa Laval

HR-afdelingen har ændret praksis, så der nu er en nedskrevet plan om at inddrage Aalborg Kommune, når en medarbejder er syg mere end 14 dage. Det skaber tryghed hos ledere og medarbejdere. Vi har mødt HR-partneren til en snak om, hvad den nye praksis betyder.

Skalborg Fysioterapi

Kommunikation og fysioterapi er to vidt forskellige fagdiscipliner. Og måske det netop var det, som fik skepsis vendt til begejstring. Kommunikationspraktikanten satte tankerne i gang hos klinikejeren om vigtigheden at synlighed.

LAD OS BYGGE BRO TIL FREMTIDENS ERHVERVSLIV I NORDJYLLAND

Med hovedkontor i Aalborg er Beierholm en af Danmarks førende revisions- og rådgivnings-virksomheder. Se hvorfor Beierholm er med i Aalborg Alliancen.