Stadsing

Hos facility services-virksomheden udfylder to elever nu én fast stilling, hvor kompetencer og personligheder smitter af og skaber en kortere læringskurve - til gavn for både eleverne og deres kolleger.

Bravida

Med stor efterspørgsel på elektrikere har Bravida været nødt til at tænke ud af boksen. Løsningen har været et tæt samarbejde med blandt andre TECHCOLLEGE om at uddanne til specifikke kompetencer, nemlig kabelmontører, som kan fungere som elektrikerens højre hånd.

Sanistål

Sanistål ansætter gerne nyuddannede kandidater. De bringer nemlig en helt særlig værdi til virksomheder og er derfor en god investering. Vi har mødt lederen og kandidaten til en snak om at gå fra teori til praksis, vigtigheden af erhvervserfaring, og hvordan man nemmest kommer godt fra start i en stor virksomhed.

Apacta

Fleksjobbere gør en markant forskel hos software-virksomheden og er blevet et strategisk rekrutteringsvalg. De gode resultater tilskrives motiverede og værdsatte medarbejdere, der er afstemt med, hvilken stilling de sidder i, fortæller salgschefen. Derudover er åben dialog om forventninger og skånehensyn et vigtigt element.

Billigblomst

Butikschefen i Billigblomst ansætter gerne medarbejdere, som ikke taler perfekt dansk. Det vigtigste for ham er medarbejdernes motivation og stabilitet. Sproget skal nok komme, er hans udgangspunkt.

Aviatec

Hos Aviatec er holdningen, at der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet. Her er de specialister inden for friktionssvejsning og gør brug af både ufaglært og faglært arbejdskraft i produktionen. Vi har mødt produktionschefen og den ufaglærte medarbejder til en snak om at gøre en forskel og føle sig værdsat.

Skaarup Malerfirma

Mød Martin - malermesteren, som uddanner sine egne malere, både fordi han er nødt til det, og fordi det giver god mening og god økonomi. At være en rummelig arbejdsplads kan nemlig gøre en stor forskel. Blandt de dygtige malere er der også både voksenlærlinge og indvandrere.

Skalborg Fysioterapi

Kommunikation og fysioterapi er to vidt forskellige fagdiscipliner. Og måske det netop var det, som fik skepsis vendt til begejstring. Kommunikationspraktikanten satte tankerne i gang hos klinikejeren om vigtigheden at synlighed.

Bentax

Kaffevirksomheden Bentax har gjort det til en intern politik at ansætte medarbejdere med særlige behov - heriblandt i fleksjob. Formår samfundet ikke at tage ansvar for denne gruppe, taber alle, mener virksomhedens HR-ansvarlige Mette Kaarsberg.

S.P. Jensen

Mød direktøren som med egne ord har fået øjne op for en motorvej af muligheder gennem Aalborg Alliancen. Tæt kontakt til en fast jobcenterkonsulent og ny viden om støtteordninger gør en forskel hos totalentreprenøren.

Apropos Bureau

Apropos Bureau er i dag seks faste medarbejdere på kontoret, indtil september sidste år var de kun tre. Marketingbureauet har rekrutteret flere nyuddannede akademikere og taget en elev ind. Processen er dog for kaotisk, og Aalborg Alliancen skal derfor rekruttere de næste.

Cleantech Aqua

Cleantech Aqua er Aalborg Alliancens medlem nr. 500. Vi har mødt direktør Mogens Rasmussen til en snak om at være grøn virksomhed, FN's Verdensmål og hans forventninger til Aalborg Alliancen.

HMK Bilcon

Tankvognsproducenten bruger i høj grad studerende til projektsamarbejde. Samarbejdet giver nye idéer og gevinster begge veje. Se, hvordan de arbejder med studerende.

Econta Consulting Group

Vi har mødt den administrerende direktør til en snak om Aalborg, rekruttering og hvorfor netop de nyuddannede kandidater er noget gangske særligt.

Mariendal Electrics

Et af landets største installationsfirmaer, Mariendal Electrics har på landsplan 42 lærlinge. Fra basen i Aalborg giver HR-chefen gode råd til, hvordan man med fordel kan arbejde med lærlinge.

Aalborg Alliancens telefonstemme

Hvis du ringer til Aalborg Alliancen, har du helt sikkert snakket med ham. Men hvem er ham den flinke mand med den venlige telefonstemme? Vi har mødt Rune Jensen, manden bag ”Ring til Rune” til en snak om, hvordan han hjælper virksomhederne i Aalborg Alliancen.

Aalborg Alliancen går foran for at få lærlingene tilbage på arbejdspladserne

Det private erhvervsliv opfordres til at bruge de næsten 5,4 mia. kr, der er afsat på landsplan, til fortsat at uddanne lærlinge og elever. Aalborg Kommune forventer at øge elevoptaget med 70 elever i 2020 set i forhold til 2019.

ProCon Wind Energy

Vi har mødt Allan Lykke Eskildsen, HR-Manager i ProCon Wind Energy til en snak om Aalborg Alliancens betydning for virksomheden, og hvordan han gennem Jobcenter Aalborg fandt den helt rigtige kandidat, der både kunne jonglere polsk og administration.

Nilfisk FOOD

Vi har mødt Michael Mortensen, som er leder af Operations and Supply Chain i Nilfisk FOOD Aalborg til en snak om at gå fra lønkompensation til arbejdsfordelingen i kølvandet på, at COVID-19 har vendt verden på hovedet.

Med en fleksjobber kan vi fokusere på opgaven

Samarbejdet med Jobcenter Aalborg har gjort en stor forskel for Tal-huset, når det kommer til at få løst praktiske opgaver.

Aalborg Alliancen er som en netværksgruppe

Vagtselskabet R4Y har en ganske særlig grund til at være medlem af Aalborg Alliancen.

Den første akademiker hos AVAS

Aalborg Vognmandsforretning også kaldet AVAS har netop ansat en nyuddannet cand. merc. i organisation og strategi. Virksomheden hentede hjælp hos Aalborg Alliancen, da de selv havde svært ved at sætte ord på, hvad de var på jagt efter.

ACTAS - rift om hænderne

Der bliver rift om danske faglærte håndværkere i fremtiden - og elektrikere, som er grundpillen i ACTAS A/S - er ingen undtagelse. Det har fået ledelsen til at gribe muligheden og tænke ud af boksen - blandt andet med ansættelsen af akademiske profiler.

FRA LEDIGHED TIL DRØMMEJOB

Når 47 nyuddannede pulversvejsere nu har skiftet ledighedskøen ud med kedeldragten hos Bladt Industries A/S, er det et helt konkret resultat af samarbejdet i Aalborg Alliancen. Alle kommer direkte fra arbejdsløshed, og ingen af dem havde på forhånd alle de nødvendige kvalifikationer.

Mød Alliance-koordinatoren

Vi har mødt Simon Buur til en snak om, hvorfor jobbet som Alliance-koordinator giver så meget mening for ham, og hvordan han kan hjælpe medlemsvirksomhederne med kvalificeret arbejdskraft.

LAD OS BYGGE BRO TIL FREMTIDENS ERHVERVSLIV I NORDJYLLAND

Med hovedkontor i Aalborg er Beierholm en af Danmarks førende revisions- og rådgivnings-virksomheder. Se hvorfor Beierholm er med i Aalborg Alliancen.

Siemens Gamesa

Siemens Gamesa havde et akut behov for en erfaren teknisk projektleder med stor gennemslagskraft. På mindre end en måned fandt de det perfekte match. Se her, hvordan det kunne lade sig gøre, og hvorfor det nogle gange godt kan betale sig at betale ekstra for erfaring.

Selvfølgelig skal vi være med

Nytech er underleverandør til metalindustrien. Se hvorfor de har valgt at bakke op om Aalborg Alliancen, og hvad der særligt ligger tæt på direktørens hjerte.

Alfa Laval

HR-afdelingen har ændret praksis, så der nu er en nedskrevet plan om at inddrage Aalborg Kommune, når en medarbejder er syg mere end 14 dage. Det skaber tryghed hos ledere og medarbejdere. Vi har mødt HR-partneren til en snak om, hvad den nye praksis betyder.