AALBORG ALLIANCEN ER SOM EN NETVÆRKSGRUPPE

Sidste år kunne Torben Jensen, administrerende direktør hos vagtselskabet R4Y, fejre 10 års jubilæum. I år kan han se frem til sin personlige runde fødselsdag. Selv om tiden er gået hurtigt, så har Torben nået meget de sidste årtier. Torben er egentlig uddannet slagter men har altså beskæftiget sig inden for vagt- og sikkerhedstjenester det sidste lange stykke tid. Hvad, der startede som en forretning, der eksporterede vildtkameraer til rundt omkring i Europa, har udviklet sig til et vagtselskab med vokseværk. De to Gazellepriser, som forretningen har hevet hjem, vidner om, hvor hurtigt tingene har udviklet sig.

Sørger selv for oplæring

”R4Y er blevet til en stor og blandet familie med 18 ansatte. Vi har blandt andet en servicetekniker, en socialrådgiver, en bager, en kok, en elektriker og en robotingeniør,” fortæller Torben stolt, når han bliver spurgt ind til de profiler, han har ansat gennem årene. Det vigtigste er nemlig ikke den uddannelsesmæssige baggrund: Torben sørger selv for den rigtige oplæring og introduktion til jobbet, så forretningens DNA kommer ind under huden på de ansatte.

”Det er helt ualmindeligt svært at få ansatte fra andre vagtselskaber over til sig, og derfor har Aalborg Alliancen været en kæmpe hjælp,” fortæller Torben. Sammen med sin faste alliance-kontaktperson, virksomhedskonsulent Henrik Terp fra Jobcenteret, har Torben ledt efter kandidater, der først og fremmest passer ind i virksomheden rent personligt.

”Når jeg selv oplærer, får jeg en loyal og engageret medarbejder, som bærer R4Ys DNA med ud i marken, og så er den faglige baggrund bare ikke ligeså vigtig,” fortæller Torben.

Voksenlærlinge gør en forskel

I samarbejde med Jobcenteret er R4Y blevet godkendt til voksenlærlingeordningen, og det er præcis dén form for hjælp, som er årsagen til, at Torben er medlem af Aalborg Alliancen: ”Aalborg Alliancen er som en netværksgruppe, hvor der er tid og plads til sparring og gode råd. Jeg kan give chancer til mennesker, der føler sig uden for samfundet, og jeg har tiden til at lære fra mig, når muligheder som praktikker og voksenlærlingeordningen bliver smidt på bordet.”

Torben er ikke i tvivl – næste rekruttering sker også gennem kontaktpersonen i Aalborg Alliancen.

--------------------------------------------------------

Er du nysgerrig på muligheden for at få en voksenlærling ansat, så tag fat i din kontaktperson i Jobcenter Aalborg.