Fleksjobber aflaster kolleger og sikrer store smil

Martin lyser op som en solstråle hos Pier 5 Hotel, hvor han i høj grad aflaster kollegerne og giver hotelchef et stort smil på læben

”Jeg er imponeret over, at man kan komme fra en langtidsledighed og gøre sit arbejde så godt og blive så hurtig en del af et team. Det er virkelig inspirerende,” siger Mike Sthyr begejstret.

Han er hotelchef på Pier 5 Hotel, som er en del af Bühlmann, og som ligger i hjertet af Aalborg med udsigt til havnefronten.

Mike og kollegaerne er virkelig glade for, at fleksjobber Martin Norre Jensen er en del af staben. Han starter i virksomhedspraktik på hotellet i august 2022 og efter tre måneder bliver han fastansat.

Mike kalder Martins fortælling for en vaskeægte solstrålehistorie.

Jobbet er Martin Norre Jensens første rigtige job, foruden flere arbejdsprøvninger. De mange års ledighed gør både Martin og Mike spændte på, om ansættelsen bliver en succes.

Hvordan klarer man at stå tidligt op for at komme på arbejde? Og hvor mødestabil er man? Det er nogle af de spørgsmål, der spøger hos dem begge. Men al bekymring bliver gjort til skamme.

”Jeg vidste allerede efter få uger, at jeg ville ansætte Martin,” fortæller Mike.

“Jeg er imponeret over Martins stabilitet. Han er fleksibel og har ja-hatten på. Han er kun kommet for sent én gang, og det var, fordi bussen ikke kom,” siger han og tilføjer, at Martin valgte at tage en taxa for at komme hurtigst muligt frem.

”Vi anbefaler selvfølgelig ikke medarbejdere at tage taxa til jobbet, men det fortæller noget om Martins viljestyrke og engagement.”

For Martin er den tidlige mødetid ikke en stopklods:

”Det er let at stå tidligt op for at komme på arbejde, når man er glad for at være her og er værdsat,” fortæller Martin.

Martin og Mike fra Pier 5 Hotel

Foto: Hotelchef Mike Styrh sammen med solstrålen Martin Norre Jensen

‘Jeg hjælper alle, så de har bedre tid til deres arbejdsopgaver’

Martin begynder arbejdsdagen kl. 06.45. I starten er han på hotellet 9 timer ugentligt fordelt på tre dage. I dag er han oppe på 12 timer ugentligt og fortæller, at fremtiden muligvis byder på flere timer.

De faste opgaver er at samle flasker, vedligeholde udearealerne og rengøre fitnessrummet. Det er arbejdsopgaver, som ellers skulle løses af andre medarbejdere.

Hans arbejde er dog mere end det. Martin er blevet den såkaldte ’fikser’, som de andre kollegaer går til, når de mangler hjælp:

”Jeg hjælper alle, så de har bedre tid til deres arbejdsopgaver – det er uanset, om det er i køkkenet eller rengøringen. Jeg kan mærke, at de sætter pris på det”.

Det giver hotelchefen, Mike Sthyr, en enorm arbejdsglæde, når han kan udvikle medarbejdere som Martin og se dem trives:

”Hver gang jeg ser Martin, får jeg et smil på læben – jeg er så stolt over det, vi er lykkes med,” fortæller han.

Hvad er så opskriften på en solstrålehistorie som denne?

Martin nævner selv, at den gode opstart betyder meget for hans relationer til de andre kollegaer. Den blev afgørende for, at hans begyndelse på arbejdsmarkedet er en succes.

”Jeg er normalt ikke den mest udadvendte type, men de hjalp mig godt på vej og introducerede mig til alle. Især Mike tog mig under vingerne,” fortæller Martin.

Martin Norre Jensen aflaster sine kolleger i hverdagen med praktiske opgaver

Foto: Fleksjobberen Martin Norre Jensen, som i høj grad aflaster sine kolleger med praktiske opgaver

Jobcenterets kendskab til hotellet skaber succes

Mike er glad for at samarbejde med jobcenteret, som sparer hotellet tid og ressourcer, når de skal rekruttere.

”Jeg har fuld tillid til, at jobcenteret står for rekrutteringen. De kender Bühlmann og vores hoteller godt og har mødt vores medarbejdere, så de ved hvem, der vil passe ind.”

Martins stilling var ikke et opslået job, men efter praktikforløbet blev han simpelthen uundværlig for dem.

Potentiale er nøgleordet i samarbejdet med Jobcenter Aalborg. Det går godt i spænd med hotellets og Bühlmanns vision:

“Vi vil gerne hjælpe med at flytte mennesker og give folk en chance,” siger Mike.

Før ansættelsen på Pier 5 Hotel beskriver Martin sin hverdag som deprimerende og kedelig. Den hverdag er nu aldeles forvandlet, og han sætter stor pris på, at Mike har set hans potentiale.

”Jobbet giver mig livsglæde og noget at stå op til. Jeg er blevet en del af noget, og jeg er stolt af mit arbejde,” afslutter Martin.