FRA LØNKOMPENSATION TIL ARBEJDSFORDELING

Samfundet er begyndt at køre igen oven på coronakrisen, og selv om mange af os er klar til at dreje snakken over på noget helt andet, så kan vi ikke glemme den virkelighed, der stadig hersker ude i erhvervslivet. Vi har taget en snak med Michael Mortensen, der er leder i Operations and Supply Chain hos Nilfisk Food i Aalborg, om hvordan virksomheden har håndteret ordrenedgangen, og hvordan Jobcenter Aalborg har hjulpet. 

Afskedigelser har været uundgåelige

Tilbage i marts, hvor landet lukkede, søgte Nilfisks hovedsæde i Brøndby om lønkompensation, hvorefter Michael sørgede for, at Nilfisk Food fulgte med og gjorde det samme. Mange ansatte blev sendt hjem, og hos Nilfisk Food var de omkring 50-60% tilbage, som hovedsageligt var i produktionen:

”Vi var over halvdelen af holdet i en måneds tid, men derefter blev der kun mindre at lave, så flere blev sendt hjem, og til sidst var vi nede på 50% af styrken. Kort efter kom meldingen fra hovedsædet om, at ordrenedgangen forventes at blive langvarig. Derfor trak de alle tilbage fra lønkompensation for, at der kunne ske afskedigelser,” fortæller Michael.

Afskedigelserne har heldigvis ikke ramt afdelingen i Aalborg, men den manglende hjælpepakke fik Michael at se efter andre løsninger:

”Da lønkompensationen stoppede kunne jeg se, at jeg var nødt til at gøre brug af arbejdsfordeling i stedet, og jeg har nu fået godkendt ansøgningerne på omkring 14 ansatte,” fortæller Michael.

Samarbejdet med Jobcenter Aalborg

I starten var det en stor mundfuld at skulle sætte sig ind i de mange regler i ansøgningsprocessen for arbejdsfordeling, men Michael har fundet stor hjælp hos jobcenteret:

”Det hårde arbejde ligger i at hente de mange efterspurgte oplysninger fra medarbejderne, men efter jeg har fået sendt ansøgningen afsted, har jobcenteret taget over. De står fx for kommunikationen med a-kasserne. Vi har haft en god dialog på både mail og telefon, og de har været lynhurtige til at få det sat i værk,” fortæller Michael.

---------------------------------------------------

Kan du også mærke coronakrisens omfang i din virksomhed? Ring til Jobcenter Aalborg og få en snak om brug af arbejdsfordeling i din virksomhed.