MED EN FLEKSJOBBER KAN VI FOKUSERE PÅ OPGAVEN

Efter flere år som restauratør af A Hereford Beefstouw i Aalborg og senere administrationschef i Aalborg Tandplejeteam havde Karen Winther efterhånden fået det her med tal og regnskab ind under huden. Så selv om uddannelsespapirerne sagde ’teknisk assistent’, sprang Karen ud som selvstændig bogholder og startede virksomheden Tal-huset tilbage i 2006.

Siden 2006 er forretningen vokset til i alt fire ansatte og Karen selv. De andre ansatte kommer også med nogle forskellige og anderledes profiler, men de har alle hver deres styrker: ”Kathrine er skarp på det engelske, Anne har med 16 år i butik et fantastisk servicegen, og Gitte er uddannet grafiker og holder derfor styr på hjemmesiden og markedsføring,” fortæller Karen.

Hjælp til praktiske opgaver

Ud over forretningen har Karen dog en anden arbejdsopgave, der skal løses. Karen lejer hele 1. salen i bygningen, hvor Tal-huset holder til, og det betyder, at der også er en del praktiske opgaver, der skal løses, f.eks. vande blomster, pudse vinduer, handle ind, osv. Det er særligt her, at Karen har haft glæde af at være medlem af Aalborg Alliancen med en fast kontaktperson i Jobcenteret:

”Berit Wadsbach Vistisen, min alliance-kontaktperson, er typen, der lige kommer forbi til en kop kaffe. Hun forstår os og ser muligheder og potentiale for forretningen. Da Berit foreslog, at vi fik en fleksjobber til de praktiske opgaver, så var jeg ikke i tvivl om, at det var en god idé,” fortæller Karen.

At finde et kollegialt match

Sidenhen er der tilført en ansat som fleksjobber, og det har frigivet tid til Karen og resten af holdet til at fokusere på kerneopgaven.

”Alle profiler kan noget. Det er bare et spørgsmål om det rigtige kollegiale match og selvfølgelig tid og rum til at få kørt en rutine ind. Som medlem af alliancen er den første proces med rekrutteringen som en leg, og derfor har jeg også overskuddet til at lære fra mig, når den rette person er fundet,” slutter Karen vores snak om at være medlem af Aalborg Alliancen. 

--------------------------------------------------------

Er du nysgerrig på muligheden for at få en fleksjobber ansat, så tag fat i din kontaktperson i Jobcenter Aalborg.