MØD AALBORG ALLIANCENS TELEFONSTEMME

Hvis du ringer til Aalborg Alliancen, har du helt sikkert snakket med ham. Men hvem er ham den flinke mand med den venlige telefonstemme? Vi har mødt Rune Jensen, manden bag ”Ring til Rune” til en snak om, hvordan han hjælper virksomhederne i Aalborg Alliancen.

”Hej med dig”, siger Rune frisk. Klokken er 7.45 og Rune kommer listende ind ad døren til kontoret. Jakken er våd, for det regner uden for - som det har gjort hele efteråret. Men Rune er ligeglad. Han elsker at gå til og fra arbejde, og han gør det i alt slags vejr, året rundt - sådan er det.

”Jeg henter lige 2 kopper kaffe, så er jeg klar”, siger Rune på vej ud til kaffeautomaten. ”Du skal også have mælk i”, fortsætter han konstaterende og er hurtigt tilbage ved sit skrivebord. På skrivebordet står en stor æske chokolade i tilfælde af, at nogen kommer forbi. For sådan er Rune. En meget venlig og betænksom kollega med et stort servicegen.

”Er det nu også nødvendigt at skrive noget om mig? Jeg passer jo bare mit job – er det virkelig interessant for Aalborg Alliancens medlemmer?”, siger Rune, mens han tager en slurk af sin varme kaffe. Og ja, det er det. Rune er nemlig manden, der holder styr på alle aftaler – i mere end 100 kollegers kalendere – og sørger for, at virksomhederne får den hjælp til rekruttering, de har behov for.

”Jeg har snakket med de fleste af de 338 virksomheder, som i løbet af 2019 er kommet med i Aalborg Alliancen – flere gange. Jeg laver det indledede opkald for at høre, om vi må kigge forbi til en snak om Aalborg Alliancen – og de fleste siger heldigvis ja. Derefter booker jeg mødet med virksomheden i en af mine kollegers kalendere, og sørger for at kontrakt mm. ligger klar. Jeg er også ham, der sender velkomsthilsen ud og følger op på evt. spørgsmål. Meget af min tid går desuden med at afdække behovet for arbejdskraft i forskellige brancher, og her giver jeg ofte medlemsvirksomhederne et hurtigt kald”.

Det kræver et enormt overblik at have styr på alle detaljer, men heldigvis er Runes bedste ven Excel. Her noterer han alt om alle medlemsvirksomheder. Og man kan altid være sikker på, at informationen er opdateret og korrekt. For sådan er Rune. Han forlader først kontoret, når dagens opgaver er ryddet af vejen - at gemme noget til dagen efter eksisterer ikke i hans verden. Han er heller ikke meget for at lade andre få adgang til hans ark i Excel, for ingen skal rode i hans orden.

Til gengæld sender han altid gerne en kopi, og der går sjældent mere end 5 minutter, før den lader i indbakken. Og det er meget kendetegnende for Rune. Han er meget venlig og hjælpsom, hvilket også kommer virksomhederne til gode.

”Jeg er der for at hjælpe virksomhederne. Jeg er ingen smart sælgertype, der forsøger at presse noget ned i halsen på nogen. For det kommer der ikke et godt samarbejde ud af på den lange bane. Jeg forsøger at lytte og derigennem afkode virksomhedens behov for arbejdskraft. Og det plejer som regel at have en god effekt – for langt de fleste virksomheder siger ja tak til at samarbejde om at holde ledigheden nede i Aalborg Kommune”, siger en glad og tilfreds Rune, mens han tager den sidste slurk af kaffen.

Fakta

Født: 1978

Opvækst: Brønderslev

Karriere: Uddannet Cand.merc i marketing og har 10 års erfaring fra et mindre konsulentfirma. I 2017 blev han ansat i Jobcenter Aalborg

Privat: Bor sammen med Hanne i Aalborg

Fritid: Elsker at spille tennis og tage på storbysferie i Berlin

Kontakt: ruje-jobcenter@aalborg.dk eller tlf. 9931 5200