Der er en vej for alle, fortæller Jeppe

”Alle skal i arbejde, og derfor skal alle også tage del i det. Store som små virksomheder”.

Textilia Aalborg, en virksomhed, der tilbyder vaske- og lejeløsninger, har specialiseret sig i tøj og tekstiler til sygehusvæsnet.

Da Jeppe Lundø Tørning trådte til som afdelingschef for tre år siden, stod virksomheden over for en udfordring:

For mange vikarer. Det kostede både tid og penge. Jeppe satte derfor gang i et helt nyt rekrutterings setup:

”Vi skal hurtigt kunne få nogle nye medarbejdere, som er mere faste end vikarerne. Vi har simpelthen ikke ressourcer til at få nye ind i virksomheden hele tiden. Her var der et klart match med jobcentret", fortæller han. 

Jeppe Lundø

Jeppe Lundø Tørning, afdelingschef ved Textilia Aalborg

Bruger færre ressourcer på rekruttering

”Vi får sendt kandidater vores vej, og vi indkalder til samtale og finder derefter matchet. Så der skal ikke bruges særlig mange ressourcer, fordi jobcentret kender os”.

Samarbejdet med jobcentret har også ført til en større mangfoldighed hos Textilia Aalborg. Her er alt fra medarbejdere med autisme til en blind praktikant en del af holdet. For Jeppe er kreativitet nøglen til succes:

”En af vores kerneværdier er at være nytænkende. Hvis man griber samarbejdet an med et åbent sind og ser mulighederne, så kan næsten alle virksomheder løfte en del af ansvaret”, fortæller Jeppe Lundø Tørning og fortsætter:

"Det kræver blot, at man bryder arbejdsopgaverne ned. Man behøver heller ikke at tælle til 37 for at få timerne til at gå op. Vi har eksempelvis en blind medarbejder i praktik to gange om ugen. Han fjerner snore i vaskesække og fjerner chip i tøj. Det krævede lidt nytænkning, men nu løser han opgaverne lige så hurtigt som alle andre". 

Partnerskabet i Nordjylland er noget helt specielt

For Jeppe Lundø Tørning er partnerskabet, som Aalborg Alliancen tilbyder, helt unikt. Han mærker en holdånd i det nordjyske, hvor man støtter op om hinanden og gør tingene sammen:

”Vi får sparring fra andre virksomheder og bliver en del af et netværk. Alle er åbne med de løsninger, der fungerer i praksis og inspirerer hinanden”.

Aalborg Alliancen giver Textilia mulighed for at bidrage til den større dagsorden og samtidig sikre kvalificeret arbejdskraft.

At være en del af noget større

”I Aalborg Alliancen er vi blevet en del af noget større og tager også socialt ansvar for at udvikle vores medarbejders kompetencer. Det er vigtigt for os at udvikle det enkelte individ, så de står stærkere, uanset om de bliver hos os eller søger videre”.

Textilia har en dagsorden, der i høj grad afspejler de 17 verdensmål, hvor bæredygtighed fylder store dele af deres hverdag.

Jeppe peger særligt på verdensmål nummer 8: anstændige jobs og økonomisk vækst, samt mål nummer 17: partnerskaber for handling:

”Vi stræber efter et bæredygtigt samfund her i Textilia, og det matcher Aalborg Alliancen perfekt. Det er et fremragende eksempel på, hvordan vi på tværs af virksomheder, myndigheder og organisationer kan løfte i flok”.

Jeppe Lundø Tørning tilføjer, at det er underordnet, om man er i virksomheden i fire uger eller 40 år, det vigtigste er at se samarbejdet i sin større helhed. 

"Det er det, Aalborg Alliancen kan. Der er en vej for alle, og jobcentret skal nok være behjælpelige med at finde den", slutter han.