Netic uddanner fremtidens IT-supportere og vinder Aalborgprisen

December 2021

Hver 8. medarbejder i IT-virksomheden er lærling. Med denne vigtige indsats vinder Netic Aalborgprisen, som partnerne bag Aalborg Alliancen netop har uddelt.

Skal erhvervslivet også i fremtiden have kvalificeret arbejdskraft, så er det vigtigt, at de tager flere lærlinge. Her skiller IT-virksomheden Netic sig markant ud. Hver 8. medarbejder i IT-virksomheden er lærling. For her er det at have lærlinge og elever et naturligt valg, fortæller direktør og grundlægger Steen Jensen:

- For os er lærlinge vejen til rekruttering. Vi har pt. 17 lærlinge og elever og forventer at ansætte fire nye med opstart efter nytår. Vi bruger tid på at finde de helt rigtige lærlinge, fordi vi ser dem som medarbejdere, der kan sikre fødekæden af fremtidige talenter hos os. Og vi vil meget gerne have dem fra begyndelsen af deres uddannelse, så de faktisk når at få næsten fem års erfaring, inden de kan tage svendebrev som datateknikere. Indtil videre er alle, som er blevet udlært hos os, blevet tilbudt ansættelse efterfølgende.

Virksomheden, der snart kan fejre 20-års jubilæum har de seneste fem år arbejdet intensivt med at uddanne blandt andre datateknikere. Virksomhedens 135 medarbejdere står for IT-drift og -support for en række virksomheder i Danmark og råder over egne datacentre. De tilbyder 24/7 support og er blandt andet driftsoperatør for danske platforme inden for sundheds-IT.

Netic er medlem af Aalborg Alliancen og arbejder tæt sammen med blandt andre TECHCOLLGE, Jobcenter Aalborg og Dansk Metal Aalborg, når det kommer til rekruttering af lærlinge og medarbejdere. 

Modtager pris for deres indsats

At hylde en virksomhed med et særligt fokus på netop at ansatte elever og lærlinge var omdrejningspunktet for årets Aalborgpris. Prisen går til en virksomhed, som har gjort noget ganske særligt som medlem af Aalborg Alliancen.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune fortæller om valget af Netic:

- Netic har et stort fokus på at uddanne talentfulde medarbejdere inden for datateknik og IT-support. Ud af virksomhedens i alt 135 medarbejdere har de 17 lærlinge og elever. Netop datateknikere og IT-supportere er der i høj grad efterspørgsel på i erhvervslivet. Samtidig er der pt. en del af disse elever, som er i skolepraktik. Netic er derfor en vigtig inspirationskilde for andre virksomheder og er den helt rigtige vinder af Aalborgprisen 2021.

Hos Netic A/S er de stolte over at modtage Aalborgprisen 2021.

- Vi er enormt stolte over at modtage prisen. Det er en stor anerkendelse af vores indsats, og det er dejligt, at der bliver lagt mærke til, at vi gør en forskel og tager ansvar, når det kommer til at sikre fødekæden af IT-medarbejdere i fremtiden, fortæller direktør og grundlægger af firmaet Steen Jensen og fortsætter:

- Vi har været medlem af Aalborg Alliancen i halvandet år, fordi vi gerne vil støtte op om Alliancens formål med etablering af 3. Limfjordsforbindelse og arbejdet med kvalificereret arbejdskraft. For os er lærlinge en oplagt vej til at sikre os dygtige medarbejdere både nu og i fremtiden. Og vi vil gerne slå et slag for, at gymnasiet ikke altid er den bedste vej at gå. Erhvervsuddannelser med kombinationen af praktik og skoleophold kan noget ganske særligt. Hvis man efter folkeskolen har gode evner og stor interesse for matematik og IT og kan lide at tænke logisk, så er datatekniker eksempelvis et oplagt valg, hvor man får en uddannelse med stor jobsikkerhed efterfølgende.

Aalborgprisen 2021 går til Netic A/S. Fra venstre ses jobcenterchef Jesper Dahlgaard, borgmester Thomas Kastrup-Larsen, CEO Steen Jensen, driftsdirektør Lasse Christmann og CCO John Zimmer hos Netic

Fra venstre ses CCO John Zimmer, CEO Steen Jensen og driftsdirektør Lasse Christmann hos Netic

Får masser af praktisk erfaring undervejs

Én af de pt. 17 lærlingene hos Netic er Mike Frederiksen på 21 år. Han har valgt en læreplads som datatekniker, fordi han altid har været glad for at arbejde med computere:

- Siden jeg var to år, har jeg været interesseret i computere. Det var noget, som jeg havde sammen med min far. For mig har det derfor været drømmen at gå den vej i mit arbejdsliv. En erhvervsuddannelse er det helt rigtige for mig, fordi jeg her kan arbejde med IT og lære noget i en virksomhed samtidig med, at jeg går i skole. Jeg vil meget hellere arbejde og få erfaring på den måde end fx at have dansk på A-niveau i gymnasiet.

Mike Frederiksen, datatekniker-lærling hos Netic

Mike Frederiksen, datatekniker-lærling hos Netic

Lærlinge er vigtige for vores konkurrenceevne

Også hos DI Aalborg, som er en af partnerne bag Aalborg Alliancen, ser de lærlinge som nøglen til at sikre kvalificeret arbejdskraft fremover:

- Det at have lærlinge og elever er en investering i fremtiden. Vi ser ind i en årrække, hvor det i mange brancher bliver svært at få kvalificerede medarbejdere. Derfor er er vi nødt til at være på forkant ved selv at uddanne og opkvalificere medarbejdere. Lærlinge er med til at sikre, at vores erhvervsliv har medarbejdere med dygtige hænder og kloge hoveder. Uden dem taber vi vores konkurrenceevne, understreger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

Netic modtog 30. november Aalborgprisen med tilstedeværelse af alle medarbejdere, Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og Jesper Dahlgaard, jobcenterchef i Jobcenter Aalborg. Som modtager af Aalborgprisen får man overrakt en statuette, og der er kage til alle virksomhedens medarbejdere. Netic serverer samtidig bobler til medarbejderne.

Fakta om Aalborgprisen

Partnerne bag Aalborg Alliancen uddeler den prestigefyldte Aalborgpris. Prisen går til en virksomhed, som har gjort noget ganske særligt som medlem af Aalborg Alliancen. Det er således en anerkendelse af virksomhedens uundværlige indsats i forhold til alliancens mål om dels at styrke infrastrukturen gennem etablering af den 3. Limfjordsforbindelse og dels at sikre adgangen til kvalificeret arbejdskraft.

Netic modtog 30. november Aalborgprisen med tilstedeværelse af alle medarbejdere, Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og Jesper Dahlgaard, jobcenterchef i Jobcenter Aalborg. Som modtager af Aalborgprisen får man overrakt en statuette, og der var kage til alle virksomhedens medarbejdere. Netic serverede samtidig bobler til medarbejderne.