Spar lønkroner, når du opkvalificerer medarbejdere

Vidste du…

…at opkvalificering kan være et alternativ til fyringer og samtidig ruste din virksomhed til fremtiden?

Måske kan krisen mærkes på ordrenedgangen, men opkvalificering kan i flere tilfælde være en stor hjælp til at undgå fyringer. VEU- og SVU-godtgørelser kan hjælpe finansieringen af videreuddannelse inden for enkeltfag, korte faglige kurser og videregående uddannelser. VEU er godtgørelse for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. SVU er statens voksenuddannelsesstøtte. 

…at hvis dine medarbejdere er på arbejdsfordeling kan du sende dem på opkvalificering i de dage, de går hjemme?

Det betyder, at når perioden for arbejdsfordeling er ovre, får du medarbejdere tilbage, der har fået udvidet deres kompetencer og som kan byde ind på flere opgaver. Kunne du for eksempel bruge flere kræfter på bogføring? IT? Eller har du medarbejdere, der skal sadle helt om?

…at din virksomhed kan ansætte ledige i ordinære stillinger og samtidig få tilskud til opkvalificering?

Det kan også være, at du har opgaver, der ikke bliver løst på grund af manglende arbejdskraft. Eller måske din virksomhed oplever nye udfordringer i forbindelse med krisen. En ledig, der ikke matcher alle jobkrav i første omgang, kan få fyldt op på kompetencerne og blive helt klar til de konkrete opgaver. På den måde får du en skræddersyet medarbejder.

…at du kan tage fat din Alliance-kontaktperson og få grundig vejledning om hele processen af opkvalificering?

Jobcenter Aalborgs Alliance-kontaktpersoner er skarpe på at vejlede i brug af opkvalificering. De kan være med til at skabe et overblik over hvilke muligheder, du kan gøre brug af. Din kontaktperson sender dig i den rigtige retning til uddannelsesinstitutioner, der kan vejlede om uddannelse, og så ved han eller hun også, hvem du skal snakke med om godtgørelse og kompetencefonde, der kan finansiere opkvalificeringen.

Næste skridt

Ring eller skriv til din Alliance-kontaktperson og få en snak om din virksomheds situation og behov.