Murer på uddannelse og vikar på job

Hvad gør man, når en af virksomhedens dygtigste medarbejdere ikke længere kan holde til arbejdet? S.P. Jensen ville ikke slippe deres kompetente og erfaringsrige murer Anders Winther Jensen, der ikke længere kunne holde til arbejdet på grund af fysiske udfordringer. Derfor blev telefonen grebet og nummeret på Alliance-kontaktpersonen tastet i håb om, at der kunne ligge en løsning på problematikken hos jobcenteret; og dét gjorde der.

Fra murer til formand

Kloak- og miljøservice firmaet S.P. Jensen har omkring 110 ansatte. Administrerende direktør Morten Bak fortæller, at det er en særlig udfordring, når dygtige medarbejdere ikke kan klare jobbet p.g.a. fysiske udfordringer: ”Vi er meget interesseret i at fastholde dygtige medarbejdere og ser det som en del af vores sociale ansvar. Anders er en dygtig murer, og at undvære hans erfaringer og kompetencer ville være et stort tab for virksomheden, men hans knæ sagde stop, og vi blev nødt til at tænke ud af boksen,” fortæller Morten Bak.

Efter et længere samarbejde med Jobcenter Aalborg var det heldigvis helt naturligt at give Alliance-kontaktpersonen et kald med det store spørgsmål om, hvad Morten Bak og virksomheden kunne gøre for at beholde Anders, og løsningen var jobrotation.

”Anders er startet på lederuddannelse, så han i fremtiden kan arbejde som formand i stedet. Her vil hans erfaringer og kompetencer fra murerfaget komme i spil, da han hurtigt kan sætte sig ind i opgaverne/projekterne og give kollegerne kvalificeret sparring,” fortæller Morten Bak og fortsætter: ”Udover kontinuerlig vejledning om processen og hjælp til at finde de rigtige kontaktpersoner i forhold til diverse støtteordninger, fandt jobcenteret også den vikar, som allerede nu dækker for Anders’ tidligere opgaver.”

En win-win-win

Anders er i gang med at sætte sig ind i arbejdet som formand, og der bliver taget hul på opgaverne lidt ad gangen i takt med, at uddannelsen tager form og lederkompetencerne vokser: ”Der er mange nye ting, der skal læres, men det er vildt spændende, og der er ingen pres. De næste to og et halvt år har jeg otte ugers forløb om foråret og om efteråret, hvoraf jeg er på skolen i de ti af dagene og resten af tiden hos S.P. Jensen,” fortæller Anders.

Det tør siges, at der i dette forløb er tale om tre sejre: En glad og tidligere ledig medarbejder, der vikarer for Anders. En oplagt og nysgerrig Anders på en spændende lederuddannelse. En virksomhed med to medarbejdere, der lever op til alle forventninger:

”Hos S.P. Jensen vil vi gerne hjælpe og tage hånd om dem, der har brug for mere støtte, uanset om det er i form af virksomhedspraktik, videreuddannelse eller erfaring til CV’et. Med Alliancen har vi altid hurtig hjælp at hente, og der er plads til små og store snakke om at hjælpe både ledige og forretningen godt på vej,” slutter en glad Morten Bak.

Fakta om Jobrotation                    

  • Med jobrotationsordningen opkvalificerer du virksomhedens medarbejdere samtidig med, at du giver ledige mulighed for at få konkret erhvervserfaring og et netværk på en rigtig arbejdsplads
  • Du sender en medarbejder på efteruddannelse i en kortere eller længere periode
  • Virksomheden modtager jobrotationsydelse på 190 kroner i timen i perioden, hvis der samtidig ansættes en ledig som vikar for medarbejderen
  • Virksomheden udbetaler sædvanlig løn til den ansatte i hele uddannelsesperioden samt eventuelle kursusudgifter eller deltagerbetaling
  • Vikaren skal modtage overenskomstmæssig løn for de timer, vedkommende er ansat i
  • Jobcenter Aalborg hjælper med at finde og opkvalificere vikaren, hvis der er et behov for det

Flere informationer

Du er altid velkommen til at kontakte Jobcenter Aalborg på tlf. 9931 9090, hvis du har spørgsmål.